Sicilien, Capri, Korsika – kryssning i Medelhavet

corsicaEn kryssning i Medelhavet är aldrig fel. Oavsett årstid så kan en kryssning i Medelhavet fungera som en vitamininjektion. Unna dig själv och dina nära och kära en kryssning där god mat och dryck, vila, rekreation och spännande strandhugg ingår. Sicilien, Capri och Korsika är bara några få exempel på vad som väntar er när ni kliver ombord på kryssningsfartyget för att inleda er kryssning i Medelhavet.

De gamla romarna kallade Medelhavet för Mare Nostrum, vilket är latin och betyder Vårt Hav. Men tack och lov så är Medelhavet inte alls ett hav som bara några få kan göra anspråk på. Har du aldrig varit med om en kryssning som tar dig runt hela eller i vart fall delar av detta hav så är det i sanning dags för det nu. En kryssning i Medelhavet innebär dagar av lyx, avkoppling, rekreation samt god mat och dryck. Boka en kryssning i Medelhavet och upptäck klassiska öar i stil med Sicilien, Capri och Korsika.

Sicilien är Medelhavets allra största ö. Det är den där ”fotbollen” som ligger alldeles vid tåspetsen av den italienska ”stöveln”. Sicilien har en mycket lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 1 000 år för vår tideräkning. Öns största stad heter Palermo. Missa inte Sicilien under din kryssning i Medelhavet.

”Det var på Capri vi mötte varandra”, som en textrad i en gammal populär schlager lyder. Capri är en underbar liten pärla som ofta blir ett av många populära strandhugg under en kryssning i Medelhavet. Även denna ö har varit befolkad sedan långt före vår tideräkning.

En kryssning i Medelhavet bör även innehålla ett stopp på Korsika. Denna ö, belägen mitt emellan Frankrike och Italien, har så otroligt mycket att erbjuda sina besökare. Här samsas småstadsidyll med en enastående vacker natur.

Leave a Reply

*