Syd- och Centralamerika

Kryssning till Karibien lockar många men en destination som få än så länge prövat på är att kryssa runt Sydamerika. De flesta sydamerikakryssningar utgår från Chiles huvudstad Santiago och tar dig sedan söderut där bland annat det beryktade Kap horn rundas för att därefter färdas norrut till Argentina, Uruguay och Brasilien. Längs färden får du uppleva unika miljöer som präglar Sydamerika; Tropiska regnskogar, milsvida stränder och livfulla metropoler som t ex Buenos Aires.

Mexicokryssning

Med Mexicos närhet till USA utgår de flesta kryssningsfartyg från Los Angeles. Därifrån färdas man längs Stilla Havet med stopp i bland annat paradiset Cabo San Lucas och Puerto Vallarta, amerikanernas favorit semesterort där du får en mix av Mexico och USA.

Panamakanalen
Panamakanalen är en kanal som skär igenom Centralamerika och förbinder Atlanten med Stilla Havet. Med specialbyggda fartyg som är anpassade efter att kunna gå i den trånga Panamakanalen färdas du genom orörd regnskog och miljöer du bara kunnat drömma om tidigare.

Galápagosöarna
På Galápagosöarna finns växter och djurarter som inte finns någon annan stans i världen; från jättesköldpaddor och havsleguaner till finkar och pingviner. Som besökare känner du dig som mitt i ett naturligt forskningslaboratorium. Ögruppen, som tillhör Ecuador är nationalpark och upptagen på UNESCO:s världsarvslista, består av 16 större och ett flertal mindre öar.

Mer om Syd- och Centralamerika
Kryssningsdestinationer i Syd- och Centralamerika
Kryssningsfartyg till Syd- och Centralamerika
Rederier till Syd- och Centralamerika

About the Author